Wat moet u doen bij waterschade?

Waterschade? Wat moet u doen bij waterschade? Lees hier de tips

Waterschade Amsterdam Zuid

Een kapotte of gesprongen leiding? Het komt dagelijks in veel huishoudens voor. Bent u goed voorbereid als een dergelijk probleem zich bij u thuis voordoet? Weet u welke stappen u dient te ondernemen? In de meeste gevallen is het nodig om de deskundige hulp van loodgieter Amsterdam Zuid in te roepen. Maar er zijn ook een aantal dingen die u zelf al kunt doen. We hebben hier een stappenplan opgesteld dat u kunt volgen wanneer u onverhoopt last krijgt van waterschade in huis.

Waterschade - Draai de hoofdkraan dicht

Waterschade kan verschillende oorzaken hebben als een gesprongen leiding (bijvoorbeeld bij vorst), rioolwater dat na veel regen binnenstroomt, een lekkend dak of een defecte afvoer. Waterschade kan ook ontstaan door een verborgen lekkage die geleidelijk voor overlast zorgt als schimmel en houtrot. Wanneer u nietsvermoedend thuiskomt en dan geconfronteerd wordt met waterschade is het eerste wat u moet doen de hoofdkraan dichtdraaien. De hoofdkraan zit op de plek waar de waterleiding uw huis binnenkomt: vaak in de meterkast of in de kelder. Pas op met water en elektriciteit: een levensgevaarlijke combinatie! Schakel elektrische apparaten die getroffen zijn af van het stroomnet!

Leg de schade vast

Waterschade in huis is meestal werk voor de verzekering. U moet wel kunnen bewijzen dat u waterschade hebt gehad. Het is daarom belangrijk dat u de schade vastlegt door er foto’s of zelfs videobeelden van te maken. Vervolgens brengt u afhankelijk van de ernst van de waterschade uw inboedel in veiligheid, zoals meubels en elektronische apparatuur. Maak van alles waar u schade aan hebt foto’s. Later kan loodgieter Amsterdam Zuid die u inschakelt om de schade te verhelpen en de bron van de waterlast aan te pakken u ook nog helpen met de nodige documentatie die belangrijk is voor de verzekering.

Lekkage professionals loodgieter Amsterdam Zuid inschakelen

De oorsprong van de lekkage is niet altijd meteen duidelijk. Het is daarom een aanrader om bij waterschade altijd een echte vakman in te schakelen zoals loodgieter Amsterdam Zuid. Er bestaan tegenwoordig allerlei geavanceerde technieken om snel en zonder hakken en breken de bron van een lekkage op te sporen, zoals het gebruik van warmtecamera’s voor het zichtbaar maken van thermische veranderingen in oppervlakten waardoor lekkages in vloerverwarmingen en waterleidingen ontdekt kunnen worden. Lekdetectie kan ook door gas in de leidingen te brengen. Het gas ontsnapt vervolgens via de lekkage en wordt met een gasdetector gedetecteerd. Een andere manier is akoestische lekdetectie waarbij speciale microfoons worden ingezet.